Lørdag 2. november var det igjen klart for Nordic So-Kyokushin Friendship Tournament i Danmark.

Tromsø karateklubb har prioritert dette stevnet hver høst siden 2014.

I år reiste vi med en stor tropp, som bestod av i alt 28 personer. Deriblant tar jeg med senpai Risto fra Finland, senpai Bjarne fra Harstad og senpai Halgeir fra TKK, utøvere med foreldre, coach Mia og tre hjørnedommere.

Tre av våre utøvere var på sin første danmarkstur. Parahini gjorde det svært bra i både kata og kamp, men ble dessverre slått ut av sterke motstandere. Sofia ble slått ut i kata, men klarte seg veldig godt i kamp. Hun vant første kamp, og tapte deretter urettmessig semifinalen. Motstanderen i bronsefinalen trakk seg, og dermed ble det 3. plass. Ole var vår tredje debutant. Han tapte første runde i kata, men vant sin første kamp mot en danske. I semifinalen møtte han Arnar, og tapte denne. Bronsefinalen med dansk motstand, gikk han derimot seirende ut av.

Vår mest erfarne jente, Ellisiv, gikk en sterk kata, men møtte en enda sterkere motstander i ei dansk svartbelte. Den samme motstanderen vant over senpai Odin i neste runde. Ellisiv møtte dansk motstand i første kamp. Hun hadde kampen i sin hule hånd, men fikk et plutselig poeng mot seg, og gikk på et surt tap.

I kataklassen 10-14 år for høyere graderte, gikk flere av våre utøvere. Til slutt var Sebastian, Theodor og Leo tre av fire i finalen. I kataklassen for unge og voksne, dominerte våre danske venner, og alle de norske gikk ut i innledende runder. I seniorkata tok derimot Jon Fredrik en hyggelig tredjeplass.

På gutte-/herresida fikk gutta våre kjørt seg enten mot hverandre eller mot gode dansker. I et par klasser ble det trippel TKK, som i gutter 10-12 år +43 kg. Denne klassen ble vunnet av Arnar, Leo tok andreplass, mens Ole tok tredje. I klassen 13-14 år vant Theodor foran Sebastian og Mathias. I klassen 15-17 år, så Senpai Brage ut til å leke seg til seier i finalen mot sin danske motstander. Han slo også Robin i semifinalen, mens Robin på sin side vant bronsen i klassen.

I år hadde vi to deltakere i fullkontakt – senpai Odin og Jon Fredrik. De møtte senpai Alexander, en dyktig og svært erfaren utøver fra Danmark, og tapte i henholdsvis finale og semifinalen. Senpai Odin og senpai Brages finalemotstander ble tildelt pokaler for sitt mot i å være med og gå mot presumptivt mye bedre motstandere.

Tekst: sensei Elisabeth Eriksen
Bilder: Kenneth Augdal

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.