Mandag 25. og tirsdag 26. november hadde Tromsø karateklubb storfint besøk av selveste shihan Cameron Quinn fra Australia.

Det har lenge vært snakk i klubben at vi må få shihan Cameron Quinn til byen, men shihan Quinn er en svært ettertraktet instruktør og har ikke hatt mulighet før nå.

Flere av klubbens medlemmer har trent med shihan under hans tidligere norgesbesøk og kommet hjem med baggen full av lovord. Forventningene mine var skyhøye før treningene og jeg kan trygt si at shihan leverte varene! Gjennom to treninger ledet shihan Quinn de oppmøtte gjennom kumitedriller med fokus på bevegelse, posisjonering og teknikk. Drillene til shihan er godt gjennomtenkte og han henter mye innflytelse fra boksing, muay thai og MMA. I tillegg satt shihan av tid til selvforsvar og bunkai, praktisk applikasjon av karate, noe vi kanskje ikke vier så mye tid til i klubben.

Treningene ble ledet med masse humor og glimt i øyet, ispedd historier fra et liv tilbragt i Kyokushins tjeneste. Shihan var som kjent Sosais tolk i mange år og skriver bøker om karate. Følelsen jeg sitter igjen med etter besøket er at to treninger ikke var nok. Mer av det samme, takk!

Osu!

Tekst: Senpai Leif Erling Svenssen
Bilde og redigering: Sensei Sven Jonsson

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.