Tirsdag 8. oktober var det tid for overrekkelse av nye sortbelter og dan-sertifikater i Tromsø karateklubb.

På årets sommerleir hadde Tromsø karateklubb fem dan-kandidater til gradering, fire til shodan og én til nidan. De bestod alle graderingen, som var lang og krevende med 10-manns kumite for shodan-kandidatene og 20-manns kumite for nidan-kandidaten. Shihan Hugo A. Perez fra Canada var sensor på årets gradering samt hovedinstruktør på sommerleiren.

Det er alltid en stor glede for meg, på vegne av klubben, å få dele ut nye sort belter og sertifikater. Tromsø karateklubb har aldri hatt så unge elever som har gradert til shodan, senpai Magnus Ryvoll Sivertsen 16 år er historisk i vår klubb, han er den yngste i klubben som noensinne har fått det sorte beltet.

Det er også gledelig at fire av årets nye sortbelter er klubbens egne «produkter». Vi håper det skal være med på å motiver de som kommer etter til å trene hardt og målrettet.

Senpai Mia Finnestrand kom fra Sør-Norge til oss for noen år siden, hun fant seg raskt til rette i klubben. Hun er instruktør på kampgruppen for barn og konkurranseutøver med historisk tredjeplass VM-2016 som høydepunkt.

Senpai John Markus Bjørndalen startet sin karriere i klubben på 80-tallet, kom for en del år siden tilbake etter ganske nøyaktig 20 års pause og fant seg godt til rette. Han er aktiv som instruktør.

Senpai Odin Navas Ingebrigtsen startet som barn hos oss for mange år siden, han er nå instruktør og deltar regelmessig i konkurranse både nasjonalt og internasjonalt.

Senpai Brage Navas Ingebrigtsen startet som barn hos oss. Han er nå instruktør og deltar regelmessig i konkurranse både nasjonalt og internasjonalt.

Senpai Magnus Ryvoll Sivertsen startet også som barn hos oss. Han er nå instruktør og deltar regelmessig i konkurranse både nasjonalt og internasjonalt.

Jeg vil på vegne av klubben gratulere med nye grader, håper å se dere ofte i dojoen. Det er nå det begynner!

Avslutter med ett av sosai Oyamas 11 mottoer:
The Martial Way begins and ends with courtesy. Therefore, be properly and genuinely courteous at all times.

Osu!

Tekst: sensei Bjørn Willumsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.