Det ble en tøff og langvarig gradering med bra resultat.

Det var med glede vi kunne observere at Tromsø karateklubb har klart å opprettholde god kvalitet til tross for koronarestriksjonene.

Som kjent har 2020 vært et spesielt år. Restriksjonene som myndighetene har innført har på enkelte området medført et redusert treningstilbud. Tromsø karateklubb har merket dette i form av at de voksne ikke har kunnet hatt fysisk kontakt under trening, og at treningsgruppene har vært mindre enn normalt. Énmetersregelen har vært rådende. Heldigvis har våre yngre medlemmer kunne trene tilnærmet normalt.

Graderingen sist helg var for kandidater som vanligvis går på seniortrening, dvs. medlemmer som er over 12 år. Graderingen var var tøff og langvarig, den varte i over tre timer. Kandidatene viste både fysisk og mental styrke ved å opprettholde bra teknikk og hurtighet gjennom store deler av graderingen.

Fem juniorer med juniorbelte ble konvertert over til seniorgrad. Alle disse fem kan nå bytte ut juniorbelte (med smal fargestripe) til seniorbelte med heldekkende farge på beltet. Gratulerer, velfortjent! Tromsø karateklubb er stolt av dere.

Gratulerer til senpai John Kane (Harstad karateklubb) som besto den tekniske delen av sin nidan-gradering (sort belte, 2. grad). Han må fortsatt bestå kumitetest før graderingen til nidan kan ansees som bestått. Vi gleder oss til denne!

Gratulerer til senpai(!) Theodor Finsrud som besto graderingen til shodan (sort belte, 1. grad). Han hadde en tøff gradering der han måtte vise hele arsenalet av teknikker, kata, instruktørferdigheter, styrke, utholdenhet og kampferdigheter. Kampferdighetene viste han frem ved at han klarte sin 10-manns-kumitetest. Kumitetesten besto han god stil ved å gå ti fullkontaktkamper mot flere av TKKs yngre sortbelter. Han jobbet effektivt og økonomisk, jobbet bra defensivt og jobbet inn harde og effektive teknikker mot sine motstandere.
Osu senpai Theodor, veldig bra!

Tekst og bilde: sensei Sven Jonsson og sensei Erling Paulsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.