Senpai Theodor Finsrud er den første av barna fra foreldre/barn-partiet som har klart svart belte.

På første rekke ser vi bl.a. Magnus Schjølberg (2. kyu), senpai Magnus Ryvoll Sivertsen (1. dan) og Ellisiv Leithe (2. kyu). På midterste rekke står bl.a. senpai Theodor Finsrud (1. dan), Magnus Vorland (2. monkyu), senpai Brage Ingebrigtsen Navas (1. dan), Thomas Jonsson (2. kyu) og senpai Odin Ingebrigtsen Navas (1. dan).

Høsten 2010 hadde Tromsø karateklubb et foreldre/barn-parti hvor barn ned i femårsalderen startet opp med karate. Minst én forelder var med som støtte. Søndag 29. november, 1 dag før sin egen 16-årsdag og ti år etter oppstart, klarte senpai Theodor å gradere seg til shodan (1. dan). Han er hittil den første av ungene på foreldre-barn-partiet som har klart sitt hårete mål – svart belte i kyokushin-karate.

Theodor har trent karate i 10 år. Det har vært en lang og tidvis strabasiøs ferd. Han har vært skadeforfulgt, men har klart å komme seg over hver ei kneik.

Jeg har vært så heldig å få trene flere av ungdommene våre i sine første år i Tromsø karateklubb. Fire av dem har vist en utrolig dedikasjon, og har klart å komme seg så langt som til 1. dan svart belte. Flere kommer i kjølvannet. Det er de som er klubbens fremtid, og det lover godt.

Som en kuriositet, vil jeg gjerne nevne at barnas innsats i klubben, gjør at også enkelte foreldre lar seg rive med. Jan Ove har kommet lengst med 2. kyu, Jon Fredrik (faren til senpai Theodor) graderte seg til 4. kyu i helga, Stein Arne gikk opp til 7. kyu nå i helga – og det er selvsagt plass til mange flere bare vi blir kvitt koronaspøkelset.

Tekst: sensei Elisabeth Eriksen
Bilder: Jon Fredrik Finsrud og sensei Erling Paulsen

Senpai Theodor, 5 år

Fornøyd far og sønn. Jon Fredrik kan nå ikle seg det grønne beltet som 4. kyu, mens senpai Theodor skifter farge til svart belte. Han har nå nådd sitt (første?) mål med svart belte i kyokushin-karate.

Senpai Theodor er den fjerde av ungdommene våre som har gradert seg til svart belte. Søndag var de tre andre ungdommene som hadde klart bragden tidligere med på kampdelen for at han skulle få vise seg godt frem. Senpai Theodor gikk tre kamper mot hhv. senpai Brage, senpai Magnus og senpai Odin samt en mot far Jon Fredrik. Her er vår nyeste senpai flankert av senpai Magnus og senpai Brage, senpai Odin måtte gå før foto ble tatt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.