Det tar tre uker å komme ut av en vane, sa en vis person til meg en gang. Jeg vet ikke hvor mange uker det trengs for å komme inn i en god vane, men det hjelper at den gir resultater. Raskt.

Dojoen, det er ramma vår, det. Den er, og skal være, ei trygg og sikker ramme hvor du kan trene, få inspirasjon, og finne nye sider ved deg selv – både kroppslig og mentalt. Det fordrer hyggelige mennesker, og vi finner den sida frem i oss selv når vi skal gjøre noe vi liker. Selv om vår idrett er individuell, og vi stadig gjør våre egne fremskritt – museskritt om så, føles det så mye større når vi gjør dem sammen med noen.

Å gjøre noe sammen med andre, betyr gjerne at noen kan være bedre enn deg – eller at du kan være et forbilde for noen. Vi strekker oss stadig etter noe; først og fremst etter å gjøre forbedringer. Kanskje er det bedre enn hva formen skulle tilsi. Kanskje må vi bare si til oss selv at dette var det vi klarer i dag. Neste gang klarer vi litt bedre.

Utallige er de gangene jeg har hørt at noen ønsker å trene seg opp før de begynner å trene igjen. Nå er det slik at du også kan trene deg opp på trening, i dojoen. Der har du også mange å trene sammen med, som ønsker at du skal bli i bedre form. Det er alltid gøy å trene sammen med andre. Høsten er her snart. Kom og tren, du også!

«I realized that perseverence and step-by-step progress are the only ways to reach a goal along a chosen path.»
Sitat av Sosai Masutatsu Oyama

Hilsen sensei Elisabeth Eriksen og resten av sensei-gruppa i Tromsø karateklubb

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.