Lørdag 20. november avholdt Lørenskog karateklubb «Lørenskog Cup», som er et tradisjonsrikt årlig nasjonalt stevne som inkluderer fullkontakt kamp med knockdown, fullkontakt kamp med begrensninger og kata.

Stevnet inngår i Norges Cup og samler derfor vanligvis mange av landets beste utøvere. Lørenskog karateklubb bidro nylig til å få opp spiriten og stevnegleden ved å sende flere av sine unge utøvere til vårt nylig avholdte NNM. Med dette takknemlig og friskt i minnet dro ni utøvere og to dommere fra Tromsø Karateklubb ned til Lørenskog for å delta og bidra etter to år med nedskalert drift, avlyste stevner og lav konkurranseaktivitet.

Det er litt mindre utøvere enn man er vant til generelt på Norges Cup, og noen få vektklasser må slås sammen i de alderstrinnene med færrest utøvere. Et par klasser blir direkte kamp om første til tredje plass og et par klasser blir rene finaler. Dette er litt som forventet etter to år med idretten på lavgir, men det setter ingen demper på stevnet. Spiriten er høy og klubbene har møtt opp fra øst, vest, nord og sør. Det viktigste er å høste erfaringer og forhåpentligvis ha det gøy! Gamle bekjente er glade for å møtes og mange nye bekjentskap skal stiftes.

Få ting er som lukten av en halvkald idrettshall på morgenen, spesielt en som er klargjort for kampsport og har fått lagt ut kampområder med matter! Det er en egen atmosfære som preges av stillhet, forventninger og skjerpede sanser. Et høytidelig pyntet bord med oppstilte pokaler og medaljer stjeler lange blikk fra mange håpefulle. Utover dagen øker volumet og temperaturen jevnt med publikum som heier, coacher som roper og fløyter som river i lufta. Bittelitt rustne dommere, coacher og stab, etter en lang koronapause, blir raskt varme i trøya. Det knitrer i isposer mellom kampene og til slutt er det finaler hvor de gjeveste plasseringene skal avgjøres – da koker det i hallen. Da er et karatestevne på sitt beste!

Stevnet starter med kata- og barneklassene. Deretter fortsetter det oppover klassene med kamper fordelt på alder og vekt.

Tromsø karateklubb gjør en fantastisk innsats i kata og ender opp med seier i alle klassene vi deltar i. Sofia og Ole vinner henholdsvis jenter og gutter 13–14 år. Ellisiv vinner jenter 15–17 år og Thea tar tredjeplassen etter rekvalifisering og seier i bronsefinalen. Senpai Theodor vinner gutter 15–17 og Sebastian tar sølvet. I herrer senior vinner Senpai Magnus og Jon Fredrik tar bronsen i en klasse med få deltagere som avgjøres på innbyrdes oppgjør.

Kataresultatene ble en snakkis i hallen og viser at det fokuset vi har hatt med katatreningene og individuelle oppfølginger har fungert godt. I tillegg har vi vært med på alle de elektroniske cupstevnene som har vært avholdt av forbundet gjennom perioden uten fysiske konkurranser.

Vi fikk også medaljer i alle klassene vi deltok i på fullkontakt kamp med begrensning. I jenter og gutter 13–14 år var det få deltagere, så disse klassene ble avgjort med direkte finaler. Her vant Sofia og Ole hver sin kamp før full tid og gikk av med seieren. I klassen jenter 15–17 år tok Parahini tredjeplassen etter innbyrdes oppgjør. I klassen jenter 15–17 år mellomvekt kom Ellisiv på en andreplass etter innbyrdes oppgjør. I klassen gutter 15–17 år tungvekt kom Senpai Teodor til finalen, menn måtte gi seg etter enn skade – og dermed gikk motstanderen av med seieren og det ble sølv til Senpai Teodor.

I den gjeveste klassen, fullkontakt kamp med knockdown, endte vi også opp med finalekamp hvor Senpai Magnus gikk en jevn, hard og spennende finale mot en erfaren taktisk utøver fra Arendal karateklubb som forsvarte seg veldig godt. Motstanderen fikk til slutt inn en wazari med relativt kort tid igjen av kampen – noe som dessverre avgjorde utfallet og Senpai Magnus endte opp med sølv.

Fullstendige resultatlister vil bli postet når de blir tilgjengelig for oss.

Tromsø karateklubb takker Lørenskog karateklubb for et flott arrangert stevne. OSU!

Tekst og bilder: sensei Erling Paulsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.