I en vedvarende utfordrende tid for breddeidretten med stadig redusert treningstilbud, skiftende retningslinjer og avlyste fysiske stevner, så var det lørdag den 10. april endelig klart for det første offisielle elektroniske norgescup-stevne i kata i regi av kampsportforbundet.

Utøvere blir filmet og konkurranseopptakene lastes opp til kampsportforbundets konkurransesystem, Sportdata. Trekning og tidsplan var publisert på forhånd og stevnet ble dømt etter gjeldende regelverk.

Selv om de fleste leverte inn bidrag fra sine klubbers treningslokaler,så er det er en del forskjeller landet rundt mht. smittetrykk og mulighet for åpne treningshaller eller ikke. Det var imponerende å se at noen leverte inn sine bidrag fra stuegulvet, fra verandaen i vårsol, en platt foran et idyllisk vann osv. Dette var meget spesielt og litt rørende – for en spirit!

Den 14. november 2020 ble det avholdt et elektronisk pilotstevne for å teste platformen, og selv om det fortsatt er noen små tekniske utfordringer gikk lørdagens arrangementet veldig bra. Vi tok med oss erfaringene fra forrige gang og selve stevnet ble effektivt gjennomført fra vår del.

Syv utøvere under 20 år, to coacher og to teknikere til filming/opplasting møtte spent opp i dojo kl 08.45 på lørdags morgen. Hjemme satt også to dommere fra klubben klar til dyst. I Tromsø karateklubb har vi, tross pandemien, klart å holde skjerpet fokus og relativt høy aktivitet på ungdommen vår, noe som gjenspeilet seg på resultatlista hvor vi tok medaljer i alle klassene vi var påmeldt.

Stevnet hadde totalt 28 utøvere fordelt på seks klubber som følgende:
Gandsfjord karateklubb: 3
Kvinesdal karateklubb: 7
Lauvåsen martial arts: 3
Lyngdal karateklubb: 1
Lørenskog karateklubb: 7
Tromsø karateklubb: 7

NB: Fra vår klubb måtte Leo Saus Jensen-Aaris måtte dessverre trekke seg i 13-14 årsklassen pga. skade.

Resultatliste:
Kvinner 13-14 år:
Sofia Erlingdatter Dale (Tromsø karateklubb) – GULL
Elena Isabell Felpeto (Lørenskog karateklubb) – SØLV
Amalie Engebretsen (Lørenskog karateklubb) – BRONSE

Kvinner 15-17 år:
Ellisiv Leithe (Tromsø karateklubb) – GULL
Elisabeth Sandnes (Gandsfjord karateklubb) – SØLV
Parahini Parabaran (Tromsø karateklubb) – BRONSE

Menn 13-14 år:
Sebastian Stormo-Johansen (Tromsø karateklubb) – GULL
Ole Myrstad Lyngmo (Tromsø karateklubb) – SØLV
Martin Andre Nilsson (Lørenskog karateklubb) – BRONSE

Menn 15 til 17 år:
Magnus Ryvoll Sivertsen (Tromsø karateklubb) – GULL
Jawand S. Mann (Lyngdal karateklubb) – SØLV
Theodor Finsrud (Tromsø karateklubb) – BRONSE

Først og fremst en stor takk og gratulerer til våre ungdommer som stilte opp og som alle ble belønnet med medaljer i sine klasser.

Takk til coachene shihan Bjørn Willumsen og sensei Svein Erik Setermo for konstruktiv gjennomføring og tilbakemeldinger. Takk til sensei Erling Paulsen og senpai John Markus Bjørndalen for filming og teknisk bistand. Takk til våre dommere sensei Sven Jonsson og sensei Elisabeth Leithe Eriksen.

Tekst: sensei Erling Paulsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.