Etter en lang koronapause kunne Tromsø karateklubb igjen delta på NM.

Tromsø karateklubb deltok med 9 utøvere, 3 dommere og 2 coacher. Deltakerne deltok i kamp, kata og lagkata.

Sofia E. Dale hadde suksess. Hun presterte å bli norgesmester i både kamp og kata. Sofia har trent bra siste året, og har deltatt på e-stevnene under koronaen der hun har fått god erfaring. Dette var hennes første norgesmesterskap, så det var svært imponerende at hun klarte å vinne både sin kamp- og kataklasse. I kataklassen var det 14 utøvere, så konkurransen var stor. Vi gleder oss til å se mer av Sofia fremover.

Ole M. Lyngmo fikk også god uttelling. Han fikk andreplass i både kamp, kata, og hans lagkata-lag fikk en velfortjent andreplass. Veldig imponerende. Her er videoopptak fra finalen i lagkata (junior). Det er bare å bli imponert av Ole og de to andre på laget, Parahini Parabaran og Thea Sofie Jonsson. Veldig synkront og bra utført!

Lena Monsen deltok i kamp og Kato Holdahl deltok i kata. Begge disse to høstet god erfaring ved å delta på et såpass stort mesterskap. Håper begge fortsetter å konkurrere.

Ellisiv Leithe har nylig gått over til seniorklasse. Hun deltok i kataklassen og imponerte også med en solid tredjeplass.

Sist må vi nevne at TKK også stilte i lagkata for senior. Her gjorde Sven Jonsson og Erling Paulsen NM-comeback etter svært mange år. De var heldig som fikk med seg unge Ellisiv Leithe på laget. I finalen møtte de katalaget fra Bryne karateklubb. TKKs katalag er godt fornøyd med andreplass.

Vi gleder oss allerede til NM 2023!

Tekst: sensei Sven Jonsson

Fullstendig resultatliste (Kampsportforbundet, Sportsdata)