I forbindelse med årets sommerleir var vi heldig å få besøk av selveste shihan Cameron Quinn (7. dan) fra Australia.

Vi fikk også storfint besøk fra Wales, shihan Mac Robertson (6. dan) og sensei Phill Sedgemond (3. dan) besøkte TKK for første gang.

Nesten 60 deltakere var påmeldt, og på grunn av stort antall deltakere ble treningene gjennomført både i TKKs dojo og i Krafthallen.

Fra Finland var vi heldig få besøk av flere utøvere, blant annet sensei Kai Hallamaa (4. dan) sensei Ossi Karppinen (3. dan).

Finnsnes karateklubb stilte også opp med flere deltakere, med seg hadde de godt kjente sensei Erik-Anders Helin (4. dan).

Harstad karateklubb stilte sterkt opp med både junior- og seniordeltakere, disse var ledet av senpai Bjarne Rafaelsen (2. dan) og senpai John M. Kane (1. dan).

Shihan Bjørn Willumsen (5. dan) og senpai Tommy Ottesen (1. dan) koordinerte sommerleiren fra TKKs side. På forhånd hadde shihan Bjørn samarbeidet med shihan Quinn om det karatefaglige innholdet i sommerleiren.

Innholdet på treningene var preget av budo som helhet, der utøvere ikke begrenser seg til kun enkeltstående slag og spark. Fokuset var på kampsituasjoner der utøverne beveger seg mellom alle kampavstandene, fra sparkeavstand til nærkamp på bakken.

Treningene var intens, svært lærerik og veldig nyttig for de som er instruktører i de ulike klubbene. Det kan fort bli lettvint å kun instruere karate med noenlunde samme avstand mellom utøverne hele tiden. Karate er budo, budo er mer enn kun slag og spark fra samme avstand. Sommerleiren var og bør være en påminnelse på å trene og tenke på helheten av karate og budo.

Tekst og bilder: Sven Jonsson