Open Belgian Kata Championship ble arrangert 18. mars i Kapellen, Belgia. Tromsø karateklubb stilte med seks deltakere, to dommere og én lagleder. I tillegg hadde vi med oss en veldig fin supportergjeng.

Tilsammen var det i underkant av 200 deltakere på mesterskapet som ble avviklet på tre matter. Deltakerne var fra Belgia, Nederland, Tyskland, Sverige og selvfølgelig Norge. Utøverne var inndelt i klasser utfra alder og grad. Poeng ble avgitt av dommerne etter hver enkelt katautførelse. Det var tre runder, der de beste fra hver runde gikk videre til neste runde. Mesterskapet var åpent for deltakelse fra forskjellige organisasjoner.

Det tekniske nivået på katautførelsene var veldig høyt. Dessverre fikk utøverne fra Tromsø karateklubb ingen pallplassering denne gangen, men vi lå likevel i det øvre sjiktet. Det kunne fort bikket over til at vi kunne ha fått noen medaljer.

Å delta i konkurranser med de beste utøverne er viktig for å kunne måle egne prestasjoner og ferdigheter. Det kan også gi verdifull innsikt i hva som kreves for å bli en topputøver og hvordan man kan forbedre seg.

Selv om det kan være skuffende å ikke vinne medaljer, er det viktig å huske på at det å delta og konkurrere mot de beste er en prestasjon i seg selv. Det krever mye hardt arbeid, disiplin og mot å delta i en internasjonal konkurranse.

Ved å konkurrere mot de beste, kan klubben og utøverne identifisere områder hvor de kan forbedre seg og jobbe mot å nå sine mål. Det kan også inspirere dem til å sette høyere mål og jobbe hardere for å nå dem.

Våre utøvere har vist at de har det som trengs for å konkurrere mot de beste i Europa. Dette er en verdifull erfaring som vil hjelpe dem med å vokse og utvikle seg som utøvere og som en klubben. Vi ser frem til å se hva fremtiden bringer for denne imponerende gjengen.

Vi er godt fornøyd med å delta i et såpass stort mesterskap nede i Europa der vi høste inn mye god erfaring. Vi opplevde at det var litt utfordrende at det var litt ulikt syn på prioriteringer i katautførelsen, vi erfarte at hva dommerne vektla i dommeravgjørelsene var litt ulikt enn det vi opplever i Japan og hjemme i Norge.

Alt i alt kan vi konkludere med at Tromsø karateklubb presterte bra i mesterskapet blant toppede europeiske katautøvere.

Tekst: Sven Jonsson og Erling Paulsen
Bilde: Terje Johansen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.