Langhelgen 15.–18. juni arrangerte Tromsø karateklubb sommerleir. Cirka 50 utøvere deltok.

Det var deltakere fra Finnsnes, Harstad, Polen (Shihan Radosław Husaria) og Tromsø.

Shihan Tachibana og sensei Sugimoto fra Japan besøkte klubben for første gang. Treningene var svært lærerike og inspirerende, og tempoet var høyt og krevende. For de som har trent kyokushin-karate en stund var dette kjent opplegg. Mye teknisk læring, samtidig som det stilte krav til utholdenhet og styrke. Veldig tøft, ærlig og inspirerende. Det lønner seg å være i god form når man skal delta på slike greier.

I løpet av sommerleiren var vi innom det meste: kihon, idogeiko, kata, kumite (både med og uten «tournament rules»). Og som shihan Tachibana sa: «It’s all the same», der han mente at alle treningemetodene handler om det samme. God, sterk og robust karate-utførelse.

Shihan Tachibana og sensei Sugimoto sto ikke bare på sidelinja, men deltok på 70 minutters kumiterullering og gikk kamp med alle. De inspirerte med å delta, og være raus.

Sommerleiren ble avsluttet med gradering for alle graderingskandidater, og kumite-test for vår dan-kandidat (Sebastian Stormo-Johansen). Sebastian vil i løpet av et par uker få vite om han har bestått shodan-graderingen. Spennende.

Osu!!

Tekst: sensei Sven Jonsson og sensei Erling Paulsen
Bilder: sensei Elisabeth Eriksen og sensei Sven Jonsson

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.