VM ble avviklet helgen 25.–26. november 2023 i Shizuoka, Japan. Tromsø karateklubb (TKK) stilte med syv deltakere.

Mesterskapet ble arrangert i den enorme Granship-hallen, med Mount Fuji som majestetisk bakgrunn. Atmosfæren rundt mesterskapet var fenomenal, japanerne hadde virkelig gjort gode forberedelser til mesterskapet. Vi følte virkelig at vi var med på noe stort og historisk, kanskje nesten i nærheten av de første VM-ene der sosai Mas Oyama var tilstede.

VM-dagene ble innledet med tøff taikotromme-spill, og det var imponerende oppvisninger begge dagene.

Først var det katamesterskap. Sofia E. Dale stilte i dameklassen, der var det 31 deltakere. Ole Lyngmo, senpai Sebastian Stormo-Johansen, senpai Theodor Finsrud, sensei Erling Paulsen og sensei Sven Jonsson stilte i herreklassen. Der var det 47 deltakere.

Nivået var som forventet høyt, og TKK var nesten helt på høyden. Våre utøvere presterte bra, rett kata ble utført og alle kiai ble avlevert på rett sted. Best gikk det med senseis Erling og Sven som kom seg til tredje runde.

I kamp stilte Ole Lyngmo, senpai Sebastian Stormo-Johansen, senpai Theodor Finsrud og Jon Fredrik Finsrud.

Tempoet i kampene var ekstremt høyt, og deltakerne var sterke. Våre utøvere kjempet hardt, og ble slått ut av sterkere motstandere. Senpai Theodor kom lengst, og fikk ei plassering blant de åtte beste.

Vi er fornøyd med dømmingen i dette VM. Det var lite å se til såkalt «hjemmedømming» fra de japanske dommerne, de var blitt mer real. Vi opplevde at seier så og si uten unntak gitt til rett utøver. Veldig bra!

Vi kan konkludere med at TKK er nesten på høyden i kata. I kamp vet vi hva vi trenger å bedre for å nå lengre. Det er det bare å planlegge fremover til neste mesterskap.

Dette VM har vært svært inspirerende for å fortsette jobben vi gjør i Tromsø karateklubb.

Vi føler oss veldig heldig som er med i et bra kyokushin-forbund (So-Kyokushin). Der har vi tett japansk tilknytning. Vi får oppleve autentisk karate i karatens hjemland. Vi er med der det skjer. Det føles godt å vite at vi i TKK trener karate ganske likt måten det trenes på i Japan.

Og om fire år er det VM igjen!

Tekst: sensei Sven Jonsson
Redigert av: sensei Elisabeth L. Eriksen og sensei Erling Paulsen
Foto: Sissel A. Gundersen og sensei Sven Jonsson

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.