Den 17. februar arrangerte Bergen Karateklubb, som også er Norges eldste karateklubb, i samarbeid med fullkontaktseksjonen i Norges Kampsportforbund fullkontaktstevnet Kyokushin Open 2024.

Et velkomment stevne etter flere års avbrudd etter covid-19. Dette er Norges eneste internasjonale stevne i fullkontakt kamp, og i år var det deltagere fra Norge, Sverige, Polen og Litauen. Det var stor forventning og spenning etter noen års avbrekk og som vanlig ble det avholdt i Laksevåg Idrettshall rett utenfor Bergen sentrum.

Fire medlemmer fra Tromsø Karateklubb deltok på årets stevne. Senpai Theodor Finsrud debuterte i senior fullkontakt (uten begrensning) og senpai Sebastian Stormo-Johansen, Ole Myrstad Lyngmp og Synne Dahl Rostad deltok i fullkontakt med begrensning. Ernst Magne Pedersen stilte som coach.

Sensei Elisabeth Eriksen og sensei Erling Paulsen stilte som dommere. Dette var årets første stevnet med nylig revidert regelverk, så det var litt å bryne seg på også for «rustne» dommere.

Utøverene fra Polen og Litauen var, som forventet, meget sterke og dominerte i flere av ungdomsklassene. Nå har vi nylig minner fra et VM og det er samme tendensen vi ser hos våre østeuropeiske venner, at de har jevnt over litt høyere tempo og eksplosivitet enn vi er vant til. Slike stevner er gull verdt for erfaring.

Tromsø karateklubb gjorde meget bra innsats og bet godt ifra seg. Senpai Theodor Finsrud fikk andre plass i U21-herrer. Synne Dahl Rostad fikk 2. plass i U18-jenter, Ola Myrstad Lyngmo fikk 3. plass i U18-gutter -65KG og Senpai Sebastian Stormo-Johansen fikk 3. plass i U18-gutter +85KG.

Fra Nord-Norge og Vadsø Karateklubb imponerte senpai Henning Dallavara med seier i Fullkontakt-herrer -90KG. Våre nærmeste venner fra Finnsnes Karateklubb ble dessverre råket av innstilt fly og kom seg ikke nedover på stevnet.

Det mest imponerende med hele stevnet synes mange var 75 år gamle shihan Tore Sunde Rasmussens tameshiwari-oppvisning (knusing)!

Stor takk til Bergen Karateklubb som tar på seg dette arrangementet og til ildsjelene i klubben der som gjør en fantastisk jobb. Osu!

Tekst: sensei Erling Paulsen
Bilde: Terje Johansen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.