Utøverne fra Tromsø karateklubb gjorde en overbevisende innsats i Nordic So-Kyokushin Friendship Tournament som ble avholdt 3. november 2018 i København.

I årets stevne var det også deltakere fra Italia og Nederland, i tillegg til Norge og Danmark. Tromsø karateklubb (TKK) stilte med en stor tropp, og dominerte i flere klasser.

Stevnet startet med innledende runder i kata (mønster). I klassen gutter og jenter 10–14 år gikk fem til finalen, av disse var det tre fra TKK. I finalen gikk Sebastian S. Johansen en meget god kata og stakk av med gullet og pokalen. Ellisiv Leithe gikk svært god kata og tok sølvmedaljen.

For de høyere graderte var det en klasse +15 år. Av de fem som her gikk til finalen var det tre fra TKK, Odin I. Navas, Brage I. Navas og Magnus R. Sivertsen. Der møtte de to gode sort belte damer fra Danmark som tok de to øverste plassene. Magnus blei dømt til å få bronsemedaljen etter nesten å ha ligget likt med Brage.

Til slutt var det en egen klasse for de lavere graderte i +15 år. Fra TKK stilte Erik Olsen som da tok bronsemedaljen.

Så var det over til kamp. I klassen 10–12 år -55 kg. gikk Arnar Leithe til finalen hvor det ble sølvmedalje. I klassen gutter 13–14 år +55 kg gikk Theodor Finsrud til finalen. Grunnet skade trakk han se fra kampen og også han fikk sølvmedalje. Her hadde vi Robin H. Johansen i bronsefinalen. Han møtte en danske, vant kampen og tok bronsen.

I klassen jenter 13–14 år +55 kg gjorde Ellisiv Leithe veldig god innsats og gitt helt til finalen, og tok der sølvet. Veldig bra!

I klassen gutter 15–17 år opp til 65 kg var det en ren TKK-finale mellom overnevnte Brage Navas og Magnus Sivertsen. Etter en tett og hard kamp stakk Magnus av med gullet og da sølv til Brage. I samme klasse var Magnus L. Schjølberg i bronsefinalen som han tapte. I de klassene hvor det var kun en kamp fikk vinneren diplom. I klassen gutter 10–12 år +55 kg vant Mathias Augdal sin kamp og fikk diplom.

Leo gjorde en hederlig innsats i både Kata og kumite, men gikk ikke videre til finalerundene i år.

Evigunge Jon Fredrik Finsrud valgte å stille blandt unggutta i klassen +18 år/+75 kg. Han kom til bronsefinalen hvor han møtte en dansk brunbelte. Han gikk en overbevisende kamp og tok bronsen.

Klubben stilte også med dommere og en stor foreldregruppe som alle fikk med seg et hyggelig stevne og en koselig helg i København.

Tekst: Martin Sivertsen
Bilder: Kenneth Augdal
Redigert av: sensei Sven Jonsson

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.