Her er det andre reisebrevet fra Emil Rakoczy som for tiden er på rundreise i Japan.

Shizuoka – Tyfonen Vongfong

10736152_10203732479886426_524146367_n

Shihan Jiyuu Shibata er et fantastisk vertskap. Besøket starter med omvisning i Shizuoka. Vi smaker på rå tunfisk på et lokalt fiskemarked og får sett byen og omgivelsene rundt. Været er grått på grunn av tyfonen som har ankomst senere på dagen. All transport er innstilt, så vi er glad vi reiste dagen før.

Shizuoka – Trening hos Sensei Tachibana Naoto

Sensei

På ettermiddagen er det trening i Sensei Tachibana Naoto sin dojo. Treningen er intens og tempoet er hurtigere enn jeg er vant med hjemme. Ordrene er raske og presise og iverksettes umiddelbart. Det går fint å henge med takket være at treningen er på japansk i Norge.

ShihanSensei

Shizuoka – Stort vertskap

Middag
På kvelden inviteres vi på middag av Shihan Jiyuu Shibata og Sensei Tachibana Naoto på en lokal japansk restaurant. Vi har en fortreffelig kveld i meget godt selskap.

Shizuoka – MtFuji

MtFuji
Det utmerkede vertskapet fra Shihan Jiyuu Shibata fortsetter. Tyfonen har passert og vi tas med på UNESCO World Heritage stranden og får se det hellige fjellet Mt.Fuji i nydelig vær. Turens varmeste dag måler 33 grader i skyggen. Vi tas med til Shinto tempelet Kunō-zan Tōshō-gū til ære for Tokugawa Ieyasu, den store Shogun som samlet Japan i 1600 og gjorde slutt på innbyrdes kriging mellom lokale krigsherrer.

Shizuoka – Trening hos Shihan Jiyuu Shibata

Yodan
På ettermiddagen er det trening i Shihan Jiyuu Shibatas dojo. Treningen her er også intens og enda hurtigere i tempo.

Shihan Jiyuu Shibata

Shihan
Etter trening stilles alle opp på bilde. Et flott minne og ha med seg hjem. Over alt hvor vi har vært i Japan har vi blitt møtt med den største vennlighet og velkomst. Hvis jeg skulle summere opp mitt inntrykk av Japanere så er det at det er et meget hyggelig og vennlig folk. De har veldig god humor og er meget hjelpsomme. Reisen nærmer seg slutten og allerede merker jeg at ubevisstheten planlegger neste tur.

Osu!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.